Om författaren

Reseledare 2Hej! Mitt namn är Johan och det är jag som skriver boken Livet som reseledare. Jag arbetade för ett av Sveriges stora charterbolag under närmare tre år. Det blev sex säsonger i sex olika länder, inklusive Grekland, Turkiet, Thailand och Mexiko.

Sedan jag sa upp mig 2014 har jag velat skriva en bok om de saker jag fått uppleva. När hundratusentals resenärer besöker en destination under en säsong är det oundvikligt att oförutsägbara saker händer – både fantastiska sådana och förfärliga situationer.

I min bok har jag velat vara så ärlig som möjligt. Jag vill presentera en glad och positiv bild och bjuda på en del skratt men samtidigt inte sopa under mattan att saker som dödsfall, våldtäkt och stöld faktiskt förekommer.

Boken har dessutom naturligt utvecklats under skrivandets gång till något av en guide till den som själv vill bli reseledare. Konkreta tips och en djup inblick i vardagen som reseledare. Vad krävs för att få jobbet, vad får man i lön, hurdana är boendeförhållandena, osv.

Personligen har jag en utbildning både inom turism och journalistik. Jag har pluggat på fölkhögskola samt språk på Göteborgs universitet. Jag är född i Mantorp utanför Linköping men spendrade stora delar av min uppväxt utomlands tillsammans med min familj: grundskola i Danmark och gymnasiet i Finland.

Annonser